multidisciplinair centrum

 

 

 

ILSE NEYENS

ACT-coach, Contextueel gedragstherapeut i.o. en Orthopedagoog

Opleidingen
- Postgraduaat Contextuele gedragstherapie (Allegre, 2018-2022)
- Opleiding ACT voor hulpverleners (ACT Academie, 2017)
- ACT voor particulieren (ACT Academie, 2017)
- Opleiding Waarderend coachen (Thomas More, 2017)
- Opleiding Krachtgericht werken vanuit oplossingsgericht perspectief (UCLL, 2016)
- Mindfulness (Itam, 2014 - 2015)
- Opleiding Interne coach (Leefsleutels, 2005)
- Lerarenopleiding hoger secundair onderwijs (K.U.Leuven, 1994)
- Licentiaat/master Pedagogische wetenschappen, orthopedagogiek (K.U.Leuven, 1994)

Werkervaring
Ik werk halftijds in de welzijnssector als orthopedagoog in Ter Loke (Vosselaar), waar ik begeleiders coach en cliënten met een beperking ondersteun.

Daarnaast heb ik ruime ervaring in het werken met jongeren.  Van 1994 tot 2017 heb ik les gegeven in het secundair onderwijs en heb ik als leerlingbegeleider jongeren begeleid. Ik heb daarbij de leefwereld van jongeren, met hun ups en downs van dichtbij leren kennen.
In 2014 volgde ik een cursus mindfulness, die ik als zeer waardevol ervaren heb voor mijn privé- en professioneel leven en die de trigger is geweest om me in ACT en coaching te verdiepen.

Wat doe ik als coach?
Ik richt mijn coaching en therapie tot jongeren en volwassenen, met en zonder beperking. Ik werk voornamelijk vanuit ACT en “waarderende” coaching. .

Wat is ACT-THERAPIE?
ACT (Acceptance en Commitment Therapie of training ) is een wetenschappelijk onderbouwd model om om te gaan met angst, gepieker, onzekerheid, uitputting en depressieve gevoelens.  ACT wordt ook vaak gebruikt om te leren omgaan met chronische pijn.

ACT bestaat uit twee componenten: Acceptance en Commitment. Acceptance (of Mindfulness) leert je om op een andere manier om te gaan met de problemen die je tegen komt, en vooral dan met vervelende gedachtes en gevoelens. We hebben de neiging om liefst zo snel mogelijk deze negatieve gedachten en gevoelens op te lossen om ze zo snel mogelijk kwijt te geraken. Dit is effectief op korte termijn, maar op lange termijn werken deze strategieën niet zo goed.

Vanuit dit Acceptance-perspectief leer je om in plaats van te worstelen met die gedachten en gevoelens, er net ruimte voor te maken. Het einddoel is natuurlijk niet om te leren je rot te kunnen voelen, maar net door niet met die worsteling bezig te zijn, bestaat er ruimte om aandacht te geven aan de zaken die jij belangrijk vindt in het leven. 

En dat is het tweede deel: Commitment = investeren in jezelf.  Wat vind jij belangrijk?  Hoe kan je bezig zijn met de dingen die er echt voor jou toe doen? Wie wil jij zijn?  Wat voor iemand wil jij zijn? Wat geeft je een dankbaar gevoel? Met welke houding wil jij in het leven staan?
En tenslotte ACT(ie): Hoe kan je deze dingen nu allemaal doen?  We zijn ongelooflijk sterk in het onszelf voornemen om vanalles te doen en het dan uiteindelijk niet te doen. Hoe kan je leren om die dingen nu ook effectief op te pakken die jij wil oppakken.

Werkwijze ACT-coaching
Ik streef naar een respectvolle en zorgzame ondersteuning op jouw tempo, waarbij je je persoonlijke groei en je eigen positieve krachten kan ervaren. In de gesprekken staan jouw ervaringen en moeilijkheden centraal. We gaan daarnaast in de sessies ook heel actief aan de slag met ervaringsoefeningen. Ik leer je een aantal nieuwe mentale vaardigheden aan om efficiënter met je eigen moeilijkheden om te gaan, zodat jij kan leven op een manier die jij echt waardevol vindt.

Na aanmelding bij het secretariaat vindt er een eerste intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek luister ik naar je hulpvraag en je verwachtingen. Ik geef je onmiddellijk een paar tips en adviezen mee. Als je je goed voelt bij deze ACT aanpak dan bepalen we samen het verdere verloop van de begeleiding.
Ik informeer verwijzers indien zinvol en gewenst, uiteraard enkel met jouw toestemming.

CONTACT

Overdag: maandag, woensdag of vrijdag
Maandagavond
Andere momenten op aanvraag.

Enkel na afspraak via het secretariaat
014/58.82.69
0484/81.01.50
ilse.neyens555@gmail.com

Gelieve minimaal 48 uur op voorhand te verwittigen indien U niet aanwezig kan zijn op uw afspraak.
Bij niet tijdig verwittigen zal een vergoeding aangerekend worden:
- 25 euro (individueel)/35 euro (koppel) indien tussen 24u en 48u.
- 60 euro (individueel)/70 euro (koppel) indien minder dan 24 uur.
 

TARIEVEN/TERUGBETALING

Een gesprek duurt 50 minuten.
Kostprijs: € 60

De afrekening gebeurt contant na elke sessie.