multidisciplinair centrum

 

 

 

FRAN GEUDENS

Loopbaanbegeleider en ACT-coach

Opleidingen en werkervaring:
2019-2020:          RFT-workshops (klinisch-technisch en experiëntieel) bij Yvonne Barnes-Holmes, ACBS Bene
2017-2019:          2-jarige Verdiepingsopleiding ACT bij Allegre, Hasselt
2017-heden:        ACT-therapeutische coaching
2016-2017:          RFT en Mindful Selfcompassion bij Allegre
2015-2016:          Opleiding ACT voor hulpverleners (ACT-Academie en Allegre)
2014-heden:       Loopbaanbegeleider
2013-2014:          Opleiding loopbaanbegeleider + stage
2008-2010:          Modules Interculturaliteit en Gezondheid, CIMIC, Mechelen
2008-2013:          Directeur Hujo vzw
2007-2008:          Opleiding Omgaan met verschillen bij Impuls, Kessel-lo
2002-2004:          Academische Bachelor Sociale Wetenschappen, Universiteit Antwerpen
2001-2008:          Arbeidsbegeleider bij Atel vzw
1994-1999:          Master vertaler, HIVT, Antwerpen

Werkervaringen:
Sinds 2014 ben ik loopbaanbegeleider, sinds 2017 therapeutisch Act-coach. Voor loopbaanbegeleiding maak ik gebruik van een bepaalde methodiek waarmee ik goede resultaten haal. Via testen en gesprekken gaan we op zoek naar jouw kwaliteiten, waarden en behoeften op dit moment in je carrière en we kijken daarbij steeds met een realistische blik naar de (nabije) toekomst.

Vanuit loopbaanbegeleiding leerde ik ACT kennen. Ik volgde meerdere cursussen bij de ACT-Academie en bij het ACT-expertisecentrum Allegre. Omdat ik zag hoeveel resultaat ik boekte met ACT in mijn professioneel en privéleven, besloot ik mezelf bij te scholen tot ACT-therapeut. Ik werd geselecteerd voor de 2-jarige verdiepingsopleiding voor ACT-therapeut van Allegre. Ik verdiepte me meer en meer in ACT en ging me uiteindelijk bijscholen in klinische RFT. In de afgelopen jaren, onder supervisie van MSc. Lieve Bruyninx en dr. Roy Thewissen , heb ik me grondig verdiept in de kernconcepten en de toepassing van Relational Frame Theory (RFT) om mijn ACT-werk meer precisie en diepgang te geven. Momenteel integreer ik RFT en ACT in alle aspecten van mijn therapeutische coaching. Ik volg hiervoor de intensieve workshoppenreeks rond de nieuwste ontwikkelingen in RFT van Prof. dr. Yvonne Barnes-Holmes en dr. Ciara McEnteggart.

WAT IS LOOPBAANBEGELEIDING?
Fran Geudens werkt enkel op basis van individuele begeleiding met methodieken die zijn afgestemd op de klant. Ik ben aangesloten als freelancer bij het gemandateerd loopbaancentrum Kurago.

Met welke vragen kan je bij loopbaanbegeleiding terecht:

 • Je voelt je niet gelukkig in je job. Je wil iets anders, maar je weet niet welke richting je uit kan.
 • Je wil doorgroeien op je job, maar twijfelt of je het juiste werkprofiel hebt.
 • Je bent niet meer zeker of je jouw job wel kan behouden nu er besparingen worden aangekondigd.
 • Je bent al een tijdje op zoek naar een nieuwe job, maar de sollicitaties willen niet lukken.
 • Je gezinsleven en werkleven zijn moeilijk te combineren.
 • Je kan je werk fysiek niet meer aan. Je herstelt van een burn-out. Hoe moet het verder?

Werkwijze loopbaanbegeleiding

 • Het kennismakingsgesprek van ongeveer 30 minuten voor loopbaanbegeleiding is vrijblijvend en gratis en kan ook telefonisch of via Skype worden gedaan.
 • Je hebt recht op 7u begeleiding als je in aanmerking komt voor loopbaancheques van VDAB, totale kostprijs 80 euro voor 7 uur.
 • Na een intake komen enkele verdiepingsgesprekken en vervolgens een synthesegesprek aan bod.
 • Ik werk voornamelijk met de Beroepenzoekertest van J. Holland, die vervolledig ik met andere testen. Tussen de sessies door krijg je opdrachten mee voor thuis.
 • Er volgt steeds een uitgebreid waarden-en behoeftenonderzoek
 • De cheques worden steeds afgesloten met een actieplan, in de vorm van een Persoonlijk Ontwikkelingsplan, conform de vormvereisten van VDAB

Wat is ACT-THERAPIE?
ACT(Acceptance en Commitment Therapie) is een wetenschappelijk onderbouwd model om om te gaan met angst, gepieker, onzekerheid, uitputting en depressieve gevoelens. ACT wordt ook vaak gebruikt om te leren omgaan met chronische pijn.
ACT bestaat uit twee componenten. De eerste, Acceptance (of Mindfulness), leert je om op een andere manier om te gaan met de problemen die je tegen komt, en vooral dan met vervelende gedachtes en gevoelens. We hebben de neiging om die liefst zo snel mogelijk op te lossen om ze zo snel mogelijk kwijt te geraken. Dit is effectief op korte termijn, maar op lange termijn werkt dit vaak niet zo goed.
Vanuit dit Acceptance-perspectief leer je om in plaats van te worstelen met die gedachten en gevoelens, er net ruimte voor te maken. Het einddoel is natuurlijk niet om te leren je rot te kunnen voelen, maar net door niet met die worsteling bezig te zijn, bestaat er ruimte om aandacht te geven aan de zaken die jij belangrijk vindt in het leven. 
Het tweede deel: Commitment = investeren in jezelf. Wat vind jij belangrijk? Hoe kan je bezig zijn met de dingen die er echt voor jou toe doen? Wie wil jij zijn? Wat voor iemand wil jij zijn? Met welke houding wil jij in het leven staan?
Om de ACT-interventies duurzamer te maken is het noodzakelijk om te gaan kijken naar de ‘wortels’ van je huidige gedrag. Het doel daarbij is dat je bewuster handelt, dat je beslissingen maakt op basis van waarden die jij nu belangrijk vindt en dat je gedrag niet langer meer wordt bepaald door een verleden waar je niks aan kan veranderen.
Om het op een ACT-manier te zeggen, je neemt het stuur in handen van je eigen leven, ook als het parcours soms hobbelig is en met de onvermijdelijke golven van het leven.
Werkwijze Therapeutische ACT-coaching
Na aanmelding bij het secretariaat vindt er een eerste intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek luister ik naar je hulpvraag en je verwachtingen. Op basis van dit gesprek bepaal je of therapeutische ACT-coaching iets voor jou is en bepalen we samen het verdere verloop van de begeleiding.

CONTACT

Overdag: om 9u30, 10u30 of 12u
Bij voorkeur donderdagavond om 19u00, 20u00 of 21u00.
Andere momenten mogelijk.

Enkel na afspraak via het secretariaat
014/58.82.69
0484/81.01.50
0479/84.30.48 (Fran)

Gelieve minimaal 48 uur op voorhand te verwittigen indien U niet aanwezig kan zijn op uw afspraak.
Bij niet tijdig verwittigen zal een vergoeding aangerekend worden:
- 30 euro indien tussen 24u en 48u.
- 50 euro indien minder dan 24 uur.
 

TARIEVEN/TERUGBETALING

ACT-coaching
Individueel gesprek: 70 euro

Loopbaanbegeleiding met loopbaancheques
Kennismakingsgesprek (30 min.): gratis
Reeks van 7 gesprekken met 2 cheques: 40 euro per loopbaancheque via VDAB

De betaling gebeurt na elke sessie - cash of via mobiele betaling