multidisciplinair centrum

 

 

 

FRAN GEUDENS

Loopbaanbegeleider en ACT-coach

Opleidingen en werkervaring:
2017-2019:  Verdiepingsopleiding ACT bij Allegre, Hasselt
2016-2017:  RFT en Mindful Selfcompassion bij Allegre
2015-2016:  Opleiding ACT voor hulpverleners (ACT-Academie en Allegre)
2014-heden:  Loopbaanbegeleider bij AanZet Coaching
2013-2014:  Opleiding loopbaanbegeleider + stage
2008-2010:  Modules Interculturaliteit en Gezondheid aan CIMIC in Mechelen
2008-2013:  Directeur Hujo vzw
2007-2008:  Opleiding Omgaan met verschillen bij Impuls, Kessel-lo
2002-2004:  Academische Bachelor Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen
2001-2008:  Arbeidsbegeleider bij Atel vzw
1994-1999:  Master vertaler aan HIVT, Antwerpen

Werkervaringen:
Ik werk ondertussen al 17 jaar rond het thema “werk”. Ik bouwde zeven jaar ervaring op in het begeleiden van mensen die op zoek gingen naar een nieuwe job. Daarna coachte ik vijf jaar medewerkers op de werkvloer als directeur van een klein team. Sinds 2014 ben ik loopbaanbegeleider bij het erkend loopbaancentrum AanZet Coaching. Ik volgde er mijn opleiding, deed er stage en maandelijks hebben we intervisie.

Vanuit loopbaanbegeleiding leerde ik ACT kennen. Ik volgde meerdere cursussen bij de ACT-Academie en bij het ACT-expertisecentrum Allegre. Omdat ik zag hoeveel resultaat ik boekte met ACT in mijn professioneel en privé-leven, besloot ik mezelf bij te scholen tot ACT-therapeut. Ik werd geselecteerd voor de 2-jarige verdiepingsopleiding voor ACT-therapeut van Allegre om mijn kennis en ervaring te vergroten. En sinds 2017 ben ik ook ACT-coach in de Prikkel.

WAT IS LOOPBAANBEGELEIDING BIJ HET ERKEND LOOPBAANCENTRUM AANZET?
AanZet werkt enkel op basis van individuele begeleiding met methodieken die we afstemmen op de persoon van de klant.

Met welke vragen kan je bij loopbaanbegeleiding terecht:

 • Je voelt je niet gelukkig in je job. Je wil iets anders, maar je weet niet welke richting je uit kan.
 • Je wil doorgroeien op je job, maar twijfelt of je het juiste werkprofiel hebt.
 • Je bent niet meer zeker of je jouw job wel kan behouden nu er besparingen worden aangekondigd.
 • Je bent al een tijdje op zoek naar een nieuwe job, maar de sollicitaties willen niet lukken.
 • Je gezinsleven en werkleven zijn moeilijk te combineren.
 • Je kan je werk fysiek niet meer aan. Je herstelt van een burn-out. Hoe moet het verder?

Werkwijze loopbaanbegeleiding

 • Het kennismakingsgesprek van ongeveer 30 minuten is vrijblijvend en gratis. In dit gesprek kan je terecht met allerlei vragen en leggen wij uit hoe we te werk gaan.
 • Je hebt recht op 8u begeleiding (2 loopbaancheques van  4 uur)
 • Na een intake komen enkele verdiepingsgesprekken en vervolgens een synthesegesprek aan bod.
 • Doorheen de sessies gaan we dieper in op jouw vragen. Tussen de sessies door krijg je opdrachten mee voor thuis. Deze worden nadien samen besproken en verwerkt. Enkele voorbeelden: beroepenzoekertest, evaluatie- of functioneringsgesprek, kwaliteiten, competenties, moeilijke gesprekken voorbereiden, waar ligt mijn motivatie en welke blokkades remmen me af om de juiste keuzes te maken?
 • Bij de synthese zijn jouw loopbaankeuzes concreet en duidelijk. Je maakt een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) en een actieplan.
 • Met onze nieuwe methodiek ‘werkbaar werk’ leren we je om anders om te gaan met je blokkades zodat ze je minder in de weg staan in je toekomstig leven. Je leert anders kijken naar je werksituatie en durft zelf meer in te zetten op je persoonlijke waarden zodat je een duidelijk kompas hebt om je loopbaan richting te geven.
 • Binnen loopbaanbegeleiding leer je jezelf (opnieuw) kennen. Op het einde van het traject stap je buiten met een heel pak nieuwe inzichten en zelfkennis waarmee je toekomstige obstakels sneller zelf kan overwinnen.

Wat is ACT-THERAPIE?
ACT (Acceptance en Commitment Therapie of training ) is een wetenschappelijk onderbouwd model om om te gaan met angst, gepieker, onzekerheid, uitputting en depressieve gevoelens.  ACT wordt ook vaak gebruikt om te leren omgaan met chronische pijn.

ACT bestaat uit twee componenten: Acceptance en Commitment. Acceptance (of Mindfulness) leert je om op een andere manier om te gaan met de problemen die je tegen komt, en vooral dan met vervelende gedachtes en gevoelens. We hebben de neiging om liefst zo snel mogelijk deze negatieve gedachten en gevoelens op te lossen om ze zo snel mogelijk kwijt te geraken. Dit is effectief op korte termijn, maar op lange termijn werken deze strategieën niet zo goed.

Vanuit dit Acceptance-perspectief leer je om in plaats van te worstelen met die gedachten en gevoelens, er net ruimte voor te maken. Het einddoel is natuurlijk niet om te leren je rot te kunnen voelen, maar net door niet met die worsteling bezig te zijn, bestaat er ruimte om aandacht te geven aan de zaken die jij belangrijk vindt in het leven. 

En dat is het tweede deel: Commitment = investeren in jezelf.  Wat vind jij belangrijk?  Hoe kan je bezig zijn met de dingen die er echt voor jou toe doen? Wie wil jij zijn?  Wat voor iemand wil jij zijn? Wat geeft je een dankbaar gevoel? Met welke houding wil jij in het leven staan?
En tenslotte ACT(ie): Hoe kan je deze dingen nu allemaal doen?  We zijn ongelooflijk sterk in het onszelf voornemen om vanalles te doen en het dan uiteindelijk niet te doen. Hoe kan je leren om die dingen nu ook effectief op te pakken die jij wil oppakken.

Werkwijze ACT-coaching
Na aanmelding bij het secretariaat vindt er een eerste intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek luister ik naar je hulpvraag en je verwachtingen. Ik geef je onmiddellijk een paar tips en adviezen mee. Op basis van dit gesprek bepaal je of ACT iets voor jou is en bepalen we samen het verdere verloop van de begeleiding.

CONTACT

Overdag: om 9u30, 10u30 of 12u
Bij voorkeur donderdagavond om 19u00, 20u00 of 21u00.
Andere momenten mogelijk.

Enkel na afspraak via het secretariaat
014/58.82.69
0484/81.01.50
0479/84.30.48

Gelieve minimaal 48 uur op voorhand te verwittigen indien U niet aanwezig kan zijn op uw afspraak.
Bij niet tijdig verwittigen zal een vergoeding aangerekend worden:
- 25 euro (individueel)/35 euro (koppel) indien tussen 24u en 48u.
- 60 euro (individueel)/70 euro (koppel) indien minder dan 24 uur.
 

TARIEVEN/TERUGBETALING

ACT-coaching
Individueel gesprek: 60 euro

Loopbaanbegeleiding met loopbaancheques
Kennismakingsgesprek (30 min.): gratis
Reeks van 8 gesprekken met 2 cheques: 40 euro per loopbaancheque via VDAB

Loopbaanbegeleiding en studiekeuzebegeleiding zonder loopbaancheques
Voor prijzen verwijs ik naar de website AanZet Coaching.