multidisciplinair centrum

 

 

 

Sport & ontspanning

Parcours en circuittraining

  • Circuittraining in groepjes van 4 personen
  • Individuele begeleiding
  • Combinatie van kracht-, stabilisatie- en conditie-oefeningen
  • Meestal op woensdag (overleg is mogelijk)
  • Gegeven door Veerle Vijverman
  • €100 voor 10 lessen van 1 uur

Yoga en Pilates

De lessen gaan steeds door op maandag en donderdag. Deze worden gegeven door Annelien Myny (www.antarayoga.be)
Een 5-wekenkaart kost op 45 euro, een 10-wekenkaart op 85 euro en een 15-wekenkaart op 125 euro. Je geeft liefst aan op welke les je standaard wil volgen (vb maandag om 19.30). Stel dat je eens een maandag niet kan, dan kan je die week op donderdag komen en die zit ook in je lessenreeks dan. we vragen wel om te verwittigen (om onze maximumcapaciteit niet te overschrijden).
Een lessenreeks komt neer op elke week 1 les (dus 10 lessen op 10 weken). Als je er een week niet kan komen, vervalt die beurt dus (je kan wel switchen in dezelfde week).

maandag 14u: Full Body Yoga / Pilates (afwisselend, afhankelijk van de groep)
maandag 19u30: Pilates
maandag 20u30: Mindfulness Yoga
donderdag 19u30: Yin Yoga

Full Body Yoga: Zoals de naam beschrijft staat ons lichaam centraal tijdens deze sessie. Dankzij een mix van Yoga, Pilates en Yin Yoga werken we aan volgende doelstellingen
* krachttraining
* conditietraining
* balans
* flexibiliteit
* goede houding
* lichamelijke ontspanning

Pilates: Pilates is eigenlijk een afgeleide van yoga. De asana krijgen een dynamisch element waardoor het de focus op de ontwikkeling van de lange en sterke spieren of ‘toned muscles’ legt. Pilates is dus een krachttraining waarbij de nadruk ligt op het ontwikkelen van de corespieren.

Recovery Yoga: Herstel, acceptatie en vooruitgang zijn de sleutelwoorden van Recovery Yoga. Met veel aandacht voor ons lichaam, energie en gevoel gaan we (terug) leren bewegen en voelen. We maken gebruik van verschillende props (stoelen, blokken,...) en aanpassingen zodat iedereen een volledige practice kan ervaren.

Mindfulness Yoga: Waar de andere yogavormen zich meer concentreren op het lichamelijke, zal mindfulness yoga zich richten naar de innerlijke beleving. Vanuit een observerend bewustzijn gaan we op zoek naar acceptatie/relativatie, manieren om met stress om te gaan, een betere nachtrust,...

Yin Yoga: Yin Yoga is de zoektocht naar ontspanning in het lichaam. Door een langere tijd in een rustige houding te staan/zitten/liggen, creëeren we niet enkel een moment van ontspanning maar gaat ons lichaam ook zachter en leniger worden.